Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τους covid free χώρους

Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τους covid free χώρους

Το πρώτο βήμα ήταν η εξαγγελία προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ για όσους νέους μεταξύ 18-25 ετών έχουν κάνει ή πρόκειται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Το επόμενο βήμα που θα έχει να κάνει με διευκολύνσεις θα ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη και στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες μαζικών χώρων όπως οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι αθλητικές εκδηλώσεις να λειτουργούν μόνο για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Εάν το επιλέξουν τότε ο χώρος τους να χαρακτηρίζεται ως covid free και δε θα υπάρχουν περιορισμοί και άρα η χωρητικότητα σε αυτούς τους χώρους θα είναι μεγαλύτεροι.

Εάν πάλι επιλέξουν να δέχονται ανεμβολίαστους πολίτες,τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων. Το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων θα απασχολήσει την κυβέρνηση στις αρχές του φθινοπώρου.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα θεωρούνται ζήτημα 24ωρων, με στόχο πάντα, να επιτευχθεί το τείχος ανόσιας στο τέλος Αυγούστου.

Αν και όλοι ανέμεναν ότι ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρούσε σήμερα στη δημοσιοποίηση των λεγόμενων διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους, εντούτοις ο πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Έβαλε προτεραιότητα τους νέους. Μία επιλογή, την οποία γνώριζαν μόνο οι πολύ στενοί του συνεργάτες και είχε συζητηθεί σε περιορισμένο κύκλο συνομιλητών στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η εντολή ήταν να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ, κάτι που τελικά έγινε πράξη. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη, μια και όπως έχει ήδη σημειώσει εδώ και αρκετές μέρες το liberal.gr, η ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε οι νέοι άνθρωποι να λάβουν ένα έξτρα κίνητρο, πριν ανακοινωθεί το νέο πλέγμα μέτρων που σε πρώτη φάση θα έχει να κάνει με τη δημιουργία covid free χώρους. Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά επιχειρείται η θωράκιση των νέων που αναμφίβολα παρουσιάζουν και κυρίως θα παρουσιάσουν μεγάλη κινητικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή επιχειρείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των ανθρώπων μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη διασπορά του ιού, με το βλέμμα και στην καινούργια μετάλλαξη.

Η εικόνα που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οι νέοι πριν φύγουν για τις διακοπές θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ζήτημα. 

Διαβάστε ακόμα:

Αρ. Πελώνη: Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων

Τι είναι και πώς θα λειτουργήσει το Freedom Pass - Τι πρέπει να γνωρίζετε