Τι είναι και πώς θα λειτουργήσει το Freedom Pass - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι και πώς θα λειτουργήσει το Freedom Pass - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Από το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου θα εκδίδεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ για όσους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών πραγματοποίησαν η πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Το «Freedom Pass» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαδικτυακές αγορές και μουσεία. 

Η απόκτησή της είναι απλή, καθώς θα είναι διαθέσιμη μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ως προς τη διάθεσή του το Freedom Pass θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού, χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS

«Ενθαρρύνουμε νέους 18 – 25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, δύο τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία. Eίναι μια πράξη αναγνώρισης για όλα όσα οι νέοι στερήθηκαν αλλά και μια πράξη ενθάρρυνσης για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη σημερινή παρουσίαση του κινήτρου από τον πρωθυπουργό.

Όπως ανακοίνωσε, η ψηφιακή κάρτα θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες 1996 – 2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/21 και 31/12/21. Ως προς τη μορφή της θα είναι χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και το ύψος της αξίας της θα είναι 150 ευρώ.

Αναλυτικά οι επιλέξιμες κατηγορίες είναι οι εξής:

– Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
– Ενοικίαση οχημάτων
– Καταλύματα, κάμπινγκ
– Ταξιδιωτικά γραφεία
– Κινηματογράφος
– Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις χορού
– Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

pdf