Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των Αμερικανών στους κυβερνήτες παρά στον Τραμπ
FT

Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των Αμερικανών στους κυβερνήτες παρά στον Τραμπ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τους κυβερνήτες της Πολιτείας τους παρά τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε ο, τι σχετίζεται με την επανεκκίνηση της οικονομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

H δημοσκόπηση των FT μαζί με το Ινστιτούτο Peter G. Peterson δείχνει ότι 71% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται τον κυβερνήτη τους παρά τον Τραμπ για το ποιος θα λάβει την απόφαση για την επιστροφή στην κανονικότητα. Στην ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 48% θεωρεί ότι οι πολιτικές του προέδρου έχουν βοηθήσει την οικονομία.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 23-27 Απριλίου εν μέσω της διαμάχης του Τραμπ με αρκετούς κυβερνήτες τόσο για την επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων, όσο και την διαχείριση του κορονοϊού.

Όταν πριν λίγο καιρό, ο Τραμπ παρουσίαζε το σχέδιο του Λευκού Οίκου για την επανεκκίνηση, παρότρυνε παράλληλα τους πολίτες στο Μίσιγκαν, τη Βιρτζίνια και την Μινεσότα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να «ελευθερώσουν» τις Πολιτείες τους από τους (Δημοκρατικούς) κυβερνήτες που αντιδρούσαν στα σχέδια του. 

Από τα μέσα Απριλίου, δέκα Πολιτείες της Δυτικής και της Ανατολικής Ακτής, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της αμερικανικής οικονομίας, συντονίζονται για να καταστρώσουν το δικό τους σχέδιο σταδιακού ανοίγματος των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τον Λευκό Οίκο. 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι δύο Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες, ο Λάρι Χόγκαν του Μέριλαντ και ο Τσάρλι Μπέικερ της Μασαχουσέτης, ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, απέναντι στον ένοικο του Λευκού Οίκου. Το κοινό τους είναι ότι το 2016 αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία, έχοντας μετατραπεί έκτοτε σε «κόκκινα πανιά».