Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο - Προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου
Εύβοια

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο - Προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ραπταίοι στον δήμο Καρύστου με τους ισχυρούς ανέμους να έχουν διευρύνει το μέτωπο, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εκκένωση κατοικιών στον οικισμό Δήλησο για προληπτικούς λόγους.

Στην περιοχή επιχειρούν μετά από ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τη νότια Εύβοια, τη Χαλκίδα και τη Λαμία με 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην περιοχή νωρίτερα συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις με 15 οχήματα και 45 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ανέφερε ότι το μέτωπο των πυροσβεστικών δυνάμεων απέναντι στη φωτιά είναι ισχυρό και για αυτό προς το παρόν δεν απειλούνται οι παραθεριστικές κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή για εκκένωση. 

Αυτή τη στιγμή στο σημείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, επιχειρούν επτά εναέρια μέσα, ενώ οι πυροσβέστες παλεύουν με τους ανέμους, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

H Πρόεδρος Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα με δηλώσεις του στο τοπικό μέσο evima.gr ανέφερε ότι η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση . Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών είπε η κα. Ρούπα.

Σημείωσε δε ότι «η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο αλλά για την ώρα δεν απειλείται ο οικισμός. Επιχειρούν δύο καναντέρ, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες από evima.gr