Με tweet...παιδικό τραγούδι ο Μάσκ έστειλε στα ύψη την μετοχή της Samsung Publishing

Με tweet...παιδικό τραγούδι ο Μάσκ έστειλε στα ύψη την μετοχή της Samsung Publishing

Η μετοχή της Samsung Publishing, βασικού μετόχου στην εταιρεία παραγωγής του «Baby Shark», εκτοξεύτηκε την Τετάρτη μετά το tweet του CEO της Tesla Έλον Μασκ για το viral παιδικό τραγούδι.

Η εταιρεία η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον νοτιοκορεάτικο κολοσσό Samsung Group, παρότι έχουν και οι δύο τη λέξη Samsung στο όνομά τους, ενισχυόταν κάποια στιγμή κατά περισσότερο από 10% στη διάρκεια των κανονικών συναλλαγών, προτού επιστρέψει μέρος των κερδών και κλείσει με άνοδο 6,29%, σύμφωνα με το CNBC.

Η άνοδος ήρθε μετά το tweet του Μασκ στο οποίο έγραφε: «Το Baby Shark συντρίβει τα πάντα!», προσθέτοντας ότι έχει πάρα πολλές προβολές.

Υπενθυμίζεται ότι το «Baby Shark» είναι το πιο δημοφιλές βίντεο όλων των εποχών. Εκανε πρεμιέρα στο YouTube πριν από 5 χρόνια κι έχει ξεπεράσει τα 8,5 δισ. προβολές! Η επιτυχία του στο YouTube τού άνοιξε τον δρόμο για τα παγκόσμια μουσικά τσαρτ και έφθασε στην 32η θέση στο Billboard Hot 100, τον Ιανουάριο του 2019.

Έχει μάλιστα κατακτήσει και πολλούς ενήλικες στον δρόμο προς την παγκόσμια viral δόξα: η ομάδα μπέιζμπολ Washington Nationals το υιοθέτησε για ύμνο της, μια αμερικανική πόλη το έπαιζε σε λούπα, ενώ μια άλλη, η Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα το χρησιμοποίησε για να αποθαρρύνει τους άστεγους να συγκεντρώνονται σε έναν δημόσιο χώρο.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε και κατά της πανδημίας του κορονοϊού με την παραλλαγή «Πλύνε τα χέρια σου» ("Wash Your Hands"), για να διδάξει στα παιδιά την μεγάλη αξία της προσωπικής υγιεινής.