«Master» και πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

«Master» και πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Η ώρα του τελικού αποδείχθηκε τούτη τη φορά ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο 22χρονος τενίστας αναδείχθηκε την Κυριακή (18/4) πρωταθλητής ATP Masters 1000 για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς νίκησε με 2-0 σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο Μόντε Κάρλο! Ο «Τσίτσι», έφτασε τους έξι τίτλους συνολικά σε Tour, στον 14ο τελικό της πορείας του στα κορτ και πήρε ρεβάνς από τον Ρώσο, ο οποίος τον είχε κερδίσει στον τελικό του ATP 500 στο Αμβούργο το 2020 και στον φετινό ημιτελικό του Ρότερνταμ.

Ο Ελληνας τενίστας πήρε άμεσα προβάδισμα στο πρώτο σετ, όταν πέτυχε «μπρέικ» στο δεύτερο γκέιμ και με διατήρηση του σερβίς του έφτασε στο 3-0. Στη συνέχεια απέφυγε τα σφάλματα και υποχρεώνοντας τον αντίπαλό του σε οκτώ αβίαστη λάθη, κατέκτησε το σετ με 6-3, σε 32΄. Παίζοντας με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο Τσιτσιπάς πήρε και στο δεύτερο σετ την κατάσταση στα χέρια του με «μπρέικ» στο τρίτο γκέιμ και προβάδισμα 2-1. Ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του με νέο «σπάσιμο» του σερβίς του Ρούμπλεφ και 6-3!

Η «στέψη» του Τσιτσιπά, που βρίσκεται στο Νο5 του κόσμου, χρειάστηκε την επικράτηση για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό επί φιναλίστ από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ρούμπλεφ μπήκε στον τελικό από το Νο8 (με την παρουσία του εκεί αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανέβει στο Νο7) αλλά αυτή τη φορά δεν έβαλε εμπόδια στον Ελληνα τενίστα. Ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει το 2019 το ATP Finals νικώντας τον Ντομινίκ Τιμ.

Ο Τσιτσιπάς απέφυγε αυτή τη φορά κόντρα στον Ρούμπλεφ να μείνει σε αμυντική θέση στα χτυπήματά του και «στόχευσε» στο λιγότερο αποδοτικό backhand του αντιπάλου του. Είχε απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης του 23χρονου Ρώσου και με την επικράτησή του θα περάσει στην πρώτη θέση της φετινής (μεμονωμένης) βαθμολογίας. Η κατάταξη της τρέχουσας σεζόν εντάσσεται στο τέλος της με το ranking της παγκόσμιας κατάταξης και θα δώσει στον Τσιτσιπά την ευκαιρία να επιχειρήσει να προσπεράσει τον Τιμ στο Νο4 του κόσμου.

Αφού παρέλαβε το τρόπαιο από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απευθύνθηκε αρχικά στον Αντρέι Ρούμπλεφ και του είπε πως «ξέρω πως αισθάνεσαι, γιατί έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση. Να ξέρεις ότι είσαι ένας σπουδαίος αθλητής και θέλω να μαζί να βοηθήσουμε τις επιτυχίες μας να μεγαλώσουν και να μεγαλώσουμε κι εμείς μαζί τους. Ξεκινήσαμε παρέα στα juniors και καλύτερα πράγματα έρχονται για το μέλλον...».

Ο Ελληνας πρωταθλητής εξήγησε πως το «1000αρι» τουρνουά του Μόντε Κάρλο «είναι από τα αγαπημένα μου. Ερχομαι εδώ από την ηλικία των έξι ετών, μεγάλωσα βλέποντας τους Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς και δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση. Είναι υπέροχο που είμαι εδώ και νιώθω ευλογημένος». Στο τέλος των δηλώσεών τους, αφιέρωσε συγκινημένος τον τίτλο «στον πρώτο προπονητή μου στην Ελλάδα, τον Γιώργο Φουντούκο, με τον οποίο στην Γλυφάδα άρχισα να παίζω σε χωμάτινες επιφάνειες».