Μάσκα: Οι αντιδράσεις δεν είναι αθώες

Μάσκα: Οι αντιδράσεις δεν είναι αθώες

Το site «sputnik» έδειχνε on line διαδήλωση κατά της μάσκας όπου παθιασμένοι ομιλητές ολοφύρονταν για το φίμωτρο που θα βάλει η πολιτική  ηγεσία, ως παλλακίδα της παγκόσμιας τάξης, «στα παιδιά μας». Τα like έπεφταν βροχή και τα σχόλια των δικτυακών θεατών δόξαζαν την συνάθροιση των γενναίων.

Επειδή δεν έδειχνε τον τόπο που γινόταν η εκδήλωση ρώτησα στο χώρο των σχολίων, και μια κυρία μου απάντησε «Στο άγαλμα του αρχηγού». Αργότερα είδα πως η συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άρα αυτός ήταν ο αρχηγός! 

Στη συνέχεια  ξεκίνησαν την πορεία. Κυρίαρχο σύνθημα του μεγάλου πλήθους: «Τα βάλατε με τα παιδιά μας και δεν υποχωρείτε, Μητσοτάκη - Κεραμέως τρέξτε να κρυφτείτε». Την ίδια ημέρα σε περισσότερες από 35 πόλεις της επικράτειας έγιναν τα  ίδια, με την viral  εικόνα της κυρίας που  ποδοπατούσε τις μάσκες  με το ίδιο  πάθος που θα ποδοπατούσε τον... αντίχριστο! Είναι αυτονόητο ότι υπήρξε καθοδήγηση, οργάνωση, προγραμματισμός, και παραγωγή συνθημάτων  από κάποιο ενιαίο κέντρο. 

Είναι γεγονός ότι στους χώρους της διεθνούς και της ελληνικής ακροδεξιάς θάλλουν οι συνωμοσιολογικές θεωρίες για τον ιό και τη μάσκα. Μάλιστα οι αρνητές του εμβολίου στη χώρα μας είναι περίπου κατά 10% μεγαλύτερο εκείνου των ΗΠΑ (35% - 44%), που κατά τον αστικό μύθο θωρούνται οι πλέον ευάλωτες στις θεωρίες συνωμοσίας («ο Έλβις ζει»).

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής και με τη διασταύρωση των στοιχείων, προκύπτει ότι οι ανήκοντες στο αντιεμβολιστικό κίνημα και οι τουρκοφάγοι (που δεν θέλουν καμιά συζήτηση με Τουρκία ) ταυτίζονται σε ποσοστό 52%.

Αυτό ωστόσο καθόλου δεν δικαιώνει την αήθεια του Τσίπρα να λέει στη Βουλή ότι «οι αρνητές της μάσκας είναι αυτοί που συναντήσατε στα συλλαλητήρια  των Πρεσπών». Στα συλλαλητήρια των Πρεσπών συνυπήρξε ένα πολύχρωμο πλήθος  πολιτών που αντιτάχθηκαν στην πρωτοφανή πειρατεία που διέπραξαν οι Σκοπιανοί, με όχημα την δική του κυβέρνηση, εις βάρος της ιστορίας και του δικαίου του Πολιτισμού.  Υπήρξαν πολλοί  ψεκασμένοι στα συλλαλητήρια, αλλά σε αυτά δεν ήταν μόνο αυτοί, ώστε να νομιμοποιείται ο Τσίπρας να τους χρησιμοποιεί  ως δικαιολογητικό άλλοθι.

Πέραν όμως των σκοπιμοτήτων Τσιπρα, όντως ο χώρος της άκρας δεξιάς αλλά και ομάδες της άκρας Αριστεράς, αποτελούν το φιλόξενο θερμοκήπιο  όπου ανθούν οι θεωρίες και η αντίδραση.

Οι δεύτερες μικρού μεγέθους, ερμηνεύουν τον ιό ως καπιταλιστική συνωμοσία για να καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργατών. Δεν υπάρχει ιός, υπάρχει κρίση του καπιταλισμού και η μη χρήση μάσκας, η μη τήρηση των μέτρων,  είναι η αντίσταση του αγωνιστή εργάτη και του πολίτη αγωνιστή της ελευθερίας! 

Στην πρώτη και πολυπληθή κατηγορία, υπάρχει ένα καλειδοσκόπιο απόψεων: Συναντά κανείς πούρες φασιστικές οργανώσεις στρατιωτικής συγκρότησης, παραθρησκευτικές  παλαιολιθικές γκρούπες, νεοπαγανιστές λάτρεις αρχαίων θρησκειών, Αντισπισιστές  (μην τρώτε κρέας  και θα φύγει ο ιός)  ακραίους  αντισιωνιστές  που οργανώνουν άμυνα στα σχέδια των... Σοφών της Σιών, αντισημίτες που ανακαλύπτουν  τις υποχθόνιες συνωμοσίες των Ρότσιλντ, τεχνοφοβικούς για τους οποίους ο Μπιλ Γκέιτζ έχει χαραγμένο στο μέτωπό του το 5 G ως σημείο του «Θηρίου»,  οπαδούς του Σώρα που περιμένουν ακόμη την  αποκάλυψη της τεχνολογίας του Θεού Απόλλωνα, κ.ά.

Μεταξύ τους υπάρχουν και απλοί καθημερινοί και καλοπροαίρετοι άνθρωποι,  που δεν έχουν τις γνώσεις να φιλτράρουν τις τερατώδεις  θεωρίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου,  το οποίο λειτουργεί ως επιταχυντής του ψεκασμού.

Σαφώς ο χώρος που ξεκινάει από την κοινοβουλευτική αριστερά και καταλήγει στην κοινοβουλευτική δεξιά και στους οποίους ανήκει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχεται τις ανωτέρω θεωρίες. Οι άλλοι είναι λίγοι αλλά είναι θορυβώδεις και εν δυνάμει επικίνδυνοι μεταδότες του ιού στο μέτρο που αρνούνται τα μέτρα.

Το μόνο… παρήγορο, αν είναι παρήγορο, είναι ότι στην εσπερία που θεωρούσαμε πιο ορθολογική από μας, συμβαίνουν χειρότερα. Τα πλήθη των αρνητών από την Ουάσιγκτον ως τη Μόσχα και από το Βερολίνο ως το Βελιγράδι, που κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις, είναι  πιο επιθετικά και πιο πολιτικά από τα δικά μας, που έχουν μια αύρα «γκροτέσκο».

Εκεί έχουν και πολιτική στήριξη. Ο βουλευτής π.χ. του ακροδεξιού κόμματος  AfD Ερικ Χολμ δήλωσε για την μεγάλη συγκέντρωση του Βερολίνου, πως ήταν «νίκη της ελευθερίας». Από την άλλη ο πρώην βουλευτής του SPD  Β. Βόντραργκ υποστήριξε ότι θα εμβόλια θα προκαλέσουν γενετική μετάλλαξη του πληθυσμού.

Εδώ η μόνη αντίδραση του πολιτικού προσωπικού, ήταν η λάιτ αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου, που ζήτησε η μάσκα να μην ισχύει για τα παιδιά κάτω των 12 χρόνων.

Όσο για τα σχολεία από Δευτέρα, η κυβέρνηση επ΄ ουδενί να μην υποχωρήσει. Είναι μια μάχη του ορθολογισμού κατά του ανορθολογισμού.