Μάριο Ντράγκι: πάθος για το μπάσκετ, τη Ρόμα και τον... Τότι

Μάριο Ντράγκι: πάθος για το μπάσκετ, τη Ρόμα και τον... Τότι

Μαγεμένος από την ομορφιά του μπάσκετ, φίλαθλος της Ρόμα και παίκτης του γκολφ. Ο Μάριο Ντράγκι, που έλαβε εντολή από τον Ιταλό Πρόεδρο, Σέρτζο Ματαρέλα, να σχηματίσει κυβέρνηση, είναι συνδεδεμένος με τον αθλητισμό.

Στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια ερωτεύτηκε την «πορτοκαλί θεά». Το 1965 αγωνιζόταν στην ομάδα του Λιτσέο Μασιμιλιάνο Μάσιμο της Ρώμης. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν από εκείνη την εποχή αναφέρουν πως ήταν δεινός σουτέρ. Το είδωλό του ήταν ο Μπιλ Μπράντλι, σταρ των Νικς της Νέας Υόρκης, χρυσός ολυμπιονίκης στο Τόκιο το 1964 και το 1966 Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σίμενταλ Μιλάνο. Αργότερα ο Μπράντλι έγινε Γερουσιαστής στις Η.Π.Α. και ήταν υποψήφιος και για Πρόεδρος. Το 2009, δε, ο Ντράγκι βραβεύτηκε με το Retina d' Oro που αναγνωρίζει κάθε χρόνο τους καλύτερους του αθλήματος στην Ιταλία. Το βραβείο έχει πάρει και ο εξαιρετικός Ιταλός προπονητής Ετορε Μεσίνα.

Το άθλημα που παίζει περισσότερο, στα 73 του πια είναι το γκολφ. Επειτα είναι και η αγάπη του για τη Ρόμα. Οσοι τον ξέρουν λένε πως ζει... έντονα τα παιχνίδια της, αλλά σπανίως τον έβλεπαν στις εξέδρες του «Ολίμπικο». Φυσικά ως καλός «ρομανίστα» ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής ήταν ο Φραντσέσκο Τότι και ακολούθως ο Βραζιλιάνος «μάγος», Φαλκάο. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» το 2016, είχε αναφέρει: «ο Τότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της γενιάς του. Ενα μοναδικό ταλέντο. Ενας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου. Σίγουρα ο μεγαλύτερος στην ιστορία της Ρόμα». Ο άλλος που τον εντυπωσίασε; ο Αντρέα Πίρλο το 2012 στο EURO που η Ιταλία τελικά έχασε από την Ισπανία. «Είναι μαέστρος», είπε.

Ισως χρειαστεί λίγο από το καλό σουτ που είχε στα νιάτα του και την ικανότητα του Τότι και του Πίρλο να διασπούν τις αντίπαλες άμυνες ώστε να πείσει τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας να του δώσουν τη στήριξή τους.