7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Μαϊάμι: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στο κτίριο που κατέρρευσε

Μαϊάμι: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στο κτίριο που κατέρρευσε

Ένας Έλληνας, ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος είναι ανάμεσα στα θύματα μετά την κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι την προηγούμενη εβδομάδα με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τους 18 νεκρούς ενώ πάνω από 140 άνθρωποι αγνοούνται. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας του Μαϊάμι, ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στις 30 Ιουνίου ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν 21 ετών.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες η αναμονή είναι ατελείωτη και η ανάγκη για απαντήσεις όλο και πιο πιεστική.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.