Μαγιορκίνης για Όμικρον: Εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση

Μαγιορκίνης για Όμικρον: Εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρει ότι σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα, ενώ εμφανίζεται καθησυχαστικός, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  δεν αναμένει εκπλήξεις και θεωρεί εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση.

Εδικότερα ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει τα εξής:

«Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Omicron.

Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Omicron έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα. Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια.

Όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Οι όποιες μικροδιαφορές δεν θα αλλάζουν το προφίλ που ήδη γνωρίζουμε. Ήδη υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και θανάτους στη Ν.Αφρική που είναι συμβατή με τα όσο γνωρίζουμε για τη νόσο.

Όσον αφορά τα εμβόλια η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση καθώς αποδεδειγμένα διευρύνει το ρεπερτόριο της αντισωματικής απάντησης και οδηγεί σε πιο καλά εκπαιδευμένη μνήμη σε μία ευρεία γκάμα μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση.

Εμβολιαστείτε και brace for impact!»

 Διαβάστε ακόμα:

Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα της Όμικρον στην Αθήνα

Γιατί είναι πιο μεταδοτική η Όμικρον;

Όμικρον: Επαγρύπνηση και όχι πανικός για τις νοσηλείες παιδιών συνιστούν οι ειδικοί στη Ν. Αφρική

Η «Ο» και ο χειμώνας φέρνουν ντόμινο υποχρεωτικών εμβολιασμών