Μ. Δερμιτζάκης: Δεν θα έρθει 2ο κύμα κορονοϊού τον Αύγουστο - Ο φόβος παραμένει

Μ. Δερμιτζάκης: Δεν θα έρθει 2ο κύμα κορονοϊού τον Αύγουστο - Ο φόβος παραμένει

«Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα μέσα στον Αύγουστο» ανέφερε ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ο φόβος, καθώς «τα εισαγόμενα κρούσματα είναι περισσότερα από ό,τι υπολόγιζαν οι ειδικοί».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής σημείωσε πως υποβάθμισε την πιθανότητα να υπάρξει δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι, αν και όπως τόνισε παραμένει ο φόβος, σημειώνοντας πως στα βόρεια σύνορα, στον Προμαχώνα, «τα εισαγόμενα κρούσματα είναι περισσότερα από ό,τι υπολόγιζαν οι ειδικοί», όπως είπε..

Τόνισε ακόμα πως «από τη στιγμή που έρχονται όλοι με τεστ δεν χρειάζεται να κλείσουν τα σύνορα», εκτίμησε ο καθηγητής, διευκρίνισε ωστόσο ότι η οδηγία για τους τουρίστες είναι να μην κυκλοφορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. Ο τουρίστας «θα πρέπει να φτάσει στον τελικό του προορισμό και να αυτοαπομονωθεί».

Όπως εξήγησε το σύστημα των τεστ που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και δεν μπορεί να κάνει τα τεστ γρήγορα.