Μ. Δερμιτζάκης: «Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown σε Αθήνα, Θεσ/νίκη» - Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Μ. Δερμιτζάκης: «Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown σε Αθήνα, Θεσ/νίκη» - Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Ο κίνδυνος να βγει εκτός ελέγχου ο κορονοϊός στη χώρα μας είναι θέμα ημερών, προειδοποίησε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στονΣΚΑΪ, o κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις επόμενες δυο μέρες, υπογραμμίζοντας ότι «τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι πολύ κρίσιμα, αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δυο με τρεις μέρες επίσημα μπορώ να πω ότι  χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά lockdown, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Βλέπουμε κάτι να έρχεται πάνω μας, και είναι σα να μην κουνιόμαστε μπορούμε να το αναστρέψουμε αλλά δεν βλέπω καμία προσπάθεια από τους πολίτες να κάνουν κάτι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Ανέφερε ακόμη πως «αν συνεχίσουμε έτσι, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι λεπτομέρεια, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, θα συζητάμε για πολύ μεγαλύτερα θέματα, οικονομικά και κοινωνικά».

Όπως εκτίμησε, αν βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου τα σχολεία δε θα ανοίξουν, ή στην καλύτερη περίπτωση θα ανοίξουν με μάσκες. 

Υπάρχει τεράστια κατανομή που είναι πολλές μεταδόσεις που δεν έχουμε δει ακόμα θα τις δούμε σύντομα

«Ως πολίτες θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε, να μπούμε στη λογική του Μαρτίου και Απριλίου που είχαμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς. Η έλλειψη συμμόρφωσης με τις συστάσεις οδηγεί σε καταστροφικό σενάριο που θα οδηγήσει τους νέους να μην έχουν δουλειά μεθαύριο, θα αυξηθεί η ανεργία θα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα θα έχουν πρόβλημα και οι γονείς τους να καλύψουν τα έξοδα τους ως φοιτητές. Καθημερινά πράγματα που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το Σεπτέμβριο… Το πρόβλημα δεν είναι για κάποιους άλλους» σημείωσε ο κ. Δερμιτζάκης.