Μ. Βαρβιτσιώτης στο Άουσβιτς: Υποχρέωσή μας να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τόσο απάνθρωπο

Μ. Βαρβιτσιώτης στο Άουσβιτς: Υποχρέωσή μας να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τόσο απάνθρωπο

Συγκλονισμένος από την επίσκεψή του στο Άουσβιτς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας ότι «Είναι υποχρέωσή μας, εμείς οι νεότερες γενιές, αλλά και οι επόμενες γενιές να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τόσο απάνθρωπο. Ποτέ ξανά!»

Το Άουσβιτς βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου και ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε τους χώρους του Άουσβιτς, όπου φιλοξενείται η Μόνιμη Ελληνική Έκθεση του Άουσβιτς - Μπιρκενάου.

«Με σεβασμό και δέος απέτισα φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, όσων υπέφεραν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν σε αυτό το μέρος της φρίκης και του μαρτυρίου. Είναι υποχρέωσή μας, εμείς οι νεότερες γενιές, αλλά και οι επόμενες γενιές να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τόσο απάνθρωπο. Ποτέ ξανά!», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι στο Άουσβιτς κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος θανατώθηκαν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι και ανάμεσά τους περίπου 60.000 Έλληνες Εβραίοι, κυρίως από την Θεσσαλονίκη.