7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Λοβέρδος: Το ΚΙΝΑΛ δεν πέτυχε - Φιλοδοξία μου ένα κόμμα του 18%

Λοβέρδος: Το ΚΙΝΑΛ δεν πέτυχε - Φιλοδοξία μου ένα κόμμα του 18%
Eurokinissi

Την απόφασή του να μετονομάσει το ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, γνωστοποίησε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής δεν πέτυχε.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Τετάρτης ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι σε περίπτωσή νίκης του, θα προτείνει σχήμα με δύο μόνιμους αντιπρόεδρους, ενώ εξέφρασε την φιλοδοξία του για ένα κόμμα με εκλογικά ποσοστά που θα φτάνουν στο 18%. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος θα αποχωρήσει από την παράταξη.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το τρίτο κόμμα με 8,1 και με δημοσκοπικές 5, 6, 7 είναι χθες. Εάν οι πολίτες με επιλέξουν, στο χέρι τους είναι, θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ. Θα μετονομαστεί με απόφαση του συνεδρίου που θα γίνει το Μάρτιο. Η πρότασή μου θα είναι να είναι ΠΑΣΟΚ, να είναι ένα κόμμα που θα έχει σκέπη και γι' αυτούς που δεν θέλουν να ενταχθούν σε εμάς μα είναι κοντά μας. Κινήσεις όπως αυτή που το απόγευμα παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με το Νίκο Ανδρουλάκη και το Χάρη Καστανίδη. Κινήσεις πολιτών. Το ΚΙΔΗΣΟ φυσικά του κ. Παπανδρέου. Αυτά όλα θα έχουμε ένα σχήμα που να τα καλύπτει. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Θέλω να σας πω ότι έχω σκεφτεί και θα το πω σε εσάς πρώτη φορά αλλά θα το επαναλάβω στην Κεντρική Επιτροπή με ανάλυση ότι δεν θα είμαι μόνος μου. Θα προτείνω δύο θέσεις αντιπροέδρων, μονίμων αντιπροέδρων στο κόμμα. Ο ένας ή η μία θα έχει να κάνει με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόμματος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα και ο τρίτος ή τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράμματος μας που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και μετά θα πάψει να υπάρχει. Δηλαδή ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές. Από το συνέδριο έως τις εκλογές. Με μία συλλογική ηγεσία που θα έχει συνδυασμό εμπειρίας και δύναμης που φέρνουν τα νιάτα, πιστεύω και με τον πολιτικό μας λόγο, με τα σύμβολά μας, το χρώμα μας, τον ήλιο, με το όνομά μας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Λέω και το λέω συνεχώς, αυτή τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντιπολίτευση πολλές φορές έχουμε κοινές θέσεις και στη Βουλή κρατάμε κοινές στάσεις. Είναι μία νομοτέλεια της αντιπολίτευσης αυτή. Άρα δεν αποκλείουμε ούτε συζητήσεις με κανένα. Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική μας συμμετοχή αυτή θα προκύψει με κριτήριο τη δική μας δύναμη. Η φιλοδοξία η δικιά μου είναι να υπερδιπλασιάσουμε τις δυνάμεις του κόμματος. Δηλαδή να είμαστε ένα κόμμα του 18%, του 19%. Θα έχουμε δύο εκλογές. Μα το είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Θέλει αυτοδυναμία ο άνθρωπος. Αυτό θέλει. Αυτό έκανε και το 2019, αυτό θέλει και τώρα. Στις δύο αυτές εκλογές αν το κόμμα δεν αλλάξει τώρα, ειδικά στη δεύτερη, η πρώτη είναι εύκολη γιατί είναι απλή αναλογική, θα συμπιεστεί πάρα πολύ. Η αλλαγή των συσχετισμών στην εκλογή με απλή αναλογική και ένα κόμμα δικό μας στο 18% αλλάζει τα πράγματα», επισήμανε.

«Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. (...) Δεν έχω κανένα μαράζι να τα κάνω αυτά. Πιστεύω σε αυτά. Έχω πάθος γι' αυτά. Αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή τα σκέφτηκα, δεν είναι σχήματα λόγου. Είναι πεποιθήσεις. Είναι πίστη. Θα γίνει αυτό», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.