8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Live οι δηλώσεις της τετραμερούς Μητσοτάκη, Σάντσεθ, Ντράγκι και Κόστα

Live οι δηλώσεις της τετραμερούς Μητσοτάκη, Σάντσεθ, Ντράγκι και Κόστα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δηλώσεις των πρωθυπουργών της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συμμετείχε στην τετραμερή συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρωθυπουργός αρχικά τόνισε ότι σήμερα έγινε σημαντικό βήμα για την προσπάθεια αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις με την ακρίβεια στα προϊόντα και τα εμπορεύματα, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι πεποίθηση όλων είναι η απάντηση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή.

Σημείωσε ότι οι εθνικές πρωτοβουλίες δεν επαρκούν και πρότεινε συντονισμένες παρεμβάσεις για την επαναφορά των τιμών στα κανονικά επίπεδα. «Η ευθύνη των πολιτικών είναι να παρεμβαίνουν στην αγορά όταν χρειάζεται», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε «νάρκη» την ενεργειακή κρίση ως προς την αναζωπύρωση του λαϊκισμού και τόνισε την ανάγκη αποτροπής του.

Τέλος εξέφρασε τον δημόσιο αποτροπιασμό του για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και κυρίως στην Μαριούπολη και γνωστοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο που καταστράφηκε πρόσφατα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, όταν τελειώσει ο πόλεμος.