Λαζανάς: Να βρούμε λύση με τα ΜΜΜ, όχι να μαλώνουμε τον κόσμο

Λαζανάς: Να βρούμε λύση με τα ΜΜΜ, όχι να μαλώνουμε τον κόσμο

Την άποψη ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις με τα δημόσιες συγκοινωνίες, ώστε να μην στριμώχνεται ο κόσμος, εξέφρασε ο παθολόγος Μάριος Λαζανάς, τονίζοντας ότι «φορούν μεν τη μάσκα, είναι ο ένας πάνω στον άλλο».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, ο κ. Λαζανάς δήλωσε ότι ίσως χρειαστεί να βρεθούν τουριστικά λεωφορεία ή ακόμα και στρατιωτικά για κάποιες ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να μαλώνουμε τον κόσμο, πρέπει και να τον διευκολύνουμε» σημείωσε.

Όσον αφορά στα μέτρα που συζητά η επιτροπή επιστημόνων για να προτείνει στην κυβέρνηση είπε ότι το lockdown είναι πάντα στο τραπέζι, αλλά υπάρχει σκεπτικισμός διότι έχει και αρνητικές συνέπειες, είτε στην οικονομία, είτε στην ψυχολογία. «Θέλει προσοχή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ναι, να προφυλαχθεί η υγεία, αλλά να μην πεινάσει κι ο κόσμος». Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά ένα γενικευμένο lockdown θα καθυστερήσει, αν και θα ληφθούν μέτρα που είναι κοντά σε lockdown.

Ο κ. Λαζανάς σημείωσε ότι συζητείται ιδιαίτερη η καθολική χρήση μάσκας σε όλα τα επίπεδα, ο περιορισμός των μετακινήσεων μεταξύ των νομών και η λήψη μέτρων για την εστίαση.