Λάρισα: 13 τα κρούσματα κορονοϊού από την ενδονοσοκομειακή συρροή

Λάρισα: 13 τα κρούσματα κορονοϊού από την ενδονοσοκομειακή συρροή

Ακόμα 6 δείγματα εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων που αφορούν στην ενδονοσοκομειακή συρροή στην πόλη της Θεσσαλίας στα 13.

Πιο αναλυτικά, έπειτα από την διαπίστωση πως 7 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αλλά και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης βρέθηκαν θετικοί στην νόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών τους, επιβεβαιώνοντας ακόμα 6 κρούσματα, τέσσερα εκ των οποίων αφορούν σε 1 γιατρό και τρεις νοσηλεύτριες, οι οποίοι και βρέθηκαν οριακά θετικοί.

Σημειώνεται παράλληλα πως τα τέσσερα ασθενώς θετικά δείγματα θα επανεξεταστούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο, ενώ τα δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο

Ο κ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε ότι «οι γιατροί δεν μολύνθηκαν από ασθενείς» και πως η ενδονοσοκομειακή διασπορά προήλθε από γιατρούς που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική. «Ήταν ασυμπτωματικοί. Είναι οι πιο επικίνδυνοι φορείς καθώς δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα» προσέθεσε.