Θετικοί στον κορονοϊό 7 γιατροί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας

Θετικοί στον κορονοϊό 7 γιατροί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας

Νέα κρούσματα σε γιατρούς δύο νοσοκομείων στη Λάρισα προκύπτουν από τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ώρες στη θεσσαλική πόλη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, μέχρι χθες είχαν βρεθεί θετικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δύο ειδικευόμενοι γιατροί και άλλοι δύο στο Γενικό νοσοκομείο. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά (5 στο ΠΓΝΛ και 2 στο ΓΝΛ).

Το απόγευμα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από τα περίπου 60 τεστ που ελήφθησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισα.

Την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Χθες Τρίτη, ανακοινώθηκε κρούσμα σε μια υπάλληλο και η ΔΟΥ έκλεισε. Από την εξέταση των συναδέλφων της προέκυψε ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό ακόμη 5 ακόμη εργαζόμενοι.

Μύκονος: Ρολά σε beach bar λόγω κρούσματος κορονοϊού

Ρολά κατέβασε, μέχρι να περάσουν όλοι οι υπάλληλοι και σερβιτόροι από τεστ, το Beach bar και εστιατόριο Alemagou στην Μύκονο. Ο εντοπισμός κρούσματος κορονοϊού υπαλλήλου - και όχι σερβιτόρας- της επιχείρησης σήμανε συναγερμό στο «νησί των ανέμων». 

Σε ανάρτηση της επιχείρησης στα social media αναφέρεται: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τεστ που έκανε υπάλληλος του γραφείου μας, βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ύστερα από αυτό και για λόγους ασφάλειας προχωράμε σε μοριακό τεστ Covid-19 στο σύνολο του προσωπικού και σε απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος».

Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Όπως είναι αυτονόητο, κρίναμε ότι το κατάστημα πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοελέγχου και να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού».