Λ. Οικονόμου: Σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή ο φράχτης στον Έβρο σε λίγους μήνες

Λ. Οικονόμου: Σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή ο φράχτης στον Έβρο σε λίγους μήνες

Με ταχύτητα προχωρούν οι διαδικασίες του φράχτη ώστε να ολοκληρωθεί πάρα πολύ σύντομα, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας πως «μέσα στους επόμενους μήνες, μάξιμουμ 8μηνο, θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή».

Μιλώντας στο Mega ο Λευτέρης Οικονόμου σημείωσε ότι καταγράφεται αυξημένη ροή παράνομων εισόδων στην χώρα διαμέσω του Έβρου  το τελευταίο διάστημα και έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση του ζητήματος» των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. «Να μην ανησυχεί ο τοπικός πληθυσμός» πρόσθεσε.

Επίσης υπογράμμισε πως η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει το γεγονός των παράνομων εισόδων. «Είμαστε εκεί, εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε αναπτύξει και ενεργούμε όπως προβλέπεται».

Αναφερόμενος στα νέα πιο αυστηρά μέτρα που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, τόνισε πως «δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος σε μια πλατεία, αυτό που απαγορεύεται είναι ο συνωστισμός, να υπάρχουν ομάδες άνω των 9 ατόμων και η κατανάλωση αλκοόλ».  «Αυτό που παρατηρούμε είναι να υπάρχει ένα αίσθημα αυτοπειθαρχίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότεροι νέοι ακολουθούν τις εντολές και τις οδηγίες. 

Για το κλείσιμο των περιπτέρων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του μέτρου υπήρχαν θετικά στοιχεία, τονίζοντας πως είναι ακόμα νωρίς για να γίνει απολογισμός του μέτρου. 

«Τα μέτρα θα πρέπει να τα δούμε συνολικά και πως διαμορφώνεται το θέμα με τις πλατείες και τους ανοιχτούς χώρους» είπε ο Λευτέρης Οικονόμου και συμπλήρωσε πως «και κάποια κινήματα που πήγαν να δημιουργηθούν ή ορισμένοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη μη χρήση μάσκας, όλο και οδεύουν προς μια περιθωριοποίηση». 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Μενίδι, όταν αστυνομικοί που θέλησαν να κάνουν παρατήρηση για ένα γλέντι που είχε στηθεί, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα. «Είναι μια περιοχή που παρουσιάζει φαινόμενα παραβατικότητας, έχουμε ένα σχέδιο για την αστυνόμευση της περιοχής, όπως και άλλων που παρουσιάζουν παρόμοια φαινόμενα» σημείωσε.