Λ. Οικονόμου: Από σήμερα αυξάνονται κατά 50% οι περιπολίες της ΔΙΑΣ

Λ. Οικονόμου: Από σήμερα αυξάνονται κατά 50% οι περιπολίες της ΔΙΑΣ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την αύξηση από σήμερα κατά 50% των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αττική προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μετά την τοποθέτηση των 1200 νεοπροσληφθέντων ειδικών Φρουρών.

«Από σήμερα τοποθετούνται 1.200 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί στη ΔΙΑΣ κι άρα οι περιπολίες στην Αττική θα αυξηθούν κατά 50%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο ειδικά στα Εξάρχεια έχει υπάρξει σημαντική μείωση των εγκληματικών ενεργειών. Συγκεκριμένα, κατά τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας από την 1.1.2019 μέχρι και την 31.12.2019  στην περιοχή των Εξαρχείων προκύπτει μείωση κατά 33% στις ληστείες, 7,8% στις κλοπές οχημάτων καθώς επίσης και 83,3% σε αρπαγές τσαντών. Ο περιορισμός των αξιόποινων πράξεων έρχεται μετά το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνική Αστυνομίας. «Σε καθημερινή βάση κι όλο το 24ωρο γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι και πεζές περιπολίες εξορμήσεις ομάδων ελέγχου. Σκοπός είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους παραβατικότητας και η διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες, εστιάζοντας και σε ναρκωτικά διαρρήξεις ληστείες παραεμπόριο κι άλλα στοχευμένες δράσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδη.