Κυρ. Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο

«Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε σημερινές του δηλώσεις, μετά το "ναυάγιο" του χθεσινού Eurogroup.

«Με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αφήνει την χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη.

Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

»Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν. Όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να  προχωρήσουν.

Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας

Τώρα! Προτού να είναι πολύ αργά!».

 

Διαβάστε ακόμα:

- Μαξίμου: Eμμονή Κυρ. Μητσοτάκη στην καταστροφολογία

- ΝΔ: Η κυβέρνηση καθυστερεί, η κλεψύδρα αδειάζει, τα διακυβεύματα είναι μεγάλα

- N. Μηταράκης: Παράλογο να ζητούν μέτρα για μετά το 2018

-Αδ. Γεωργιάδης: Η διαπραγμάτευση Τσίπρα και Τσακαλώτου συνετρίβη χειρότερα απ' ότι ο Ναπολέων στο Βατερλό