Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη με τον Βρετανό ΥΠΕΞ Ντ. Ράαμπ

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη με τον Βρετανό ΥΠΕΞ Ντ. Ράαμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 Γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου αναφέρει ότι κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο κ. Ράαμπ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να συμβάλει θετικά τόσο στη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, την οποία προτίθεται να συγκαλέσει ο γγ των Ηνωμένων Εθνών, όσο και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέχισης των συνομιλιών, αλλά και για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό με βάση τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών για το ενδιαφέρον και τις προθέσεις της χώρας του.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου όσο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συμβάλλουν προς τη δημιουργία ενός θετικού και εποικοδομητικού κλίματος για την επανέναρξη των συνομιλιών.