Κύπρος: Εμβολιάστηκε το 82% των άνω των 80 ετών

Κύπρος: Εμβολιάστηκε το 82% των άνω των 80 ετών

Στοιχεία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2020 με τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω και τους διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας μέχρι και σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 82% των ατόμων αυτών, με το 70% να έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και το 12% με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, ποσοστό 76% των ατόμων στην ηλικιακή ομάδα 70-79 έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή έχει πάρει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Με αυτά τα δεδομένα, η Κύπρος έχει πετύχει τον στόχο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων.

«Από τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας, το ποσοστό θετικότητας είναι σταθερά στο 0,2%, ενώ στα νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη μείωση των εισαγωγών ατόμων άνω των 75 ετών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.