Κρυμμένα μυστικά και... ντοκουμέντα; Η στάση Καλογρίτσα και οι αναφορές σε Αρτεμίου - Παππά

Κρυμμένα μυστικά και... ντοκουμέντα; Η στάση Καλογρίτσα και οι αναφορές σε Αρτεμίου - Παππά

Έχει ή δεν έχει κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα ο Χρήστος Καλογρίτσας που ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στην προανακριτική και σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για όλους και για όλα αναφορικά με την υπόθεσή των τηλεοπτικών αδειών περιγράφοντας μια στενή σχέση με τον Νίκο Παππά, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για μια «σκοτεινή περίοδο» που αφορούσε την ενημέρωση και την προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι αναφορές στο πρόσωπο του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου αναδεικνύουν επίσης μια σχέση που η Κουμουνδούρου έχει επιχειρήσει να διατηρήσει χαμηλά...

Το θέμα των 3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την εταιρεία CCC και τα οποία σύμφωνα με τον «κόκκινο εργολάβο» αφορούσαν σε μια συμφωνία για συμμετοχή στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, είναι το ένα τμήμα αυτής της υπόθεσης.

Τόσο σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες περί εικονικής σύμβασης για την κατασκευή έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και στις ημερομηνίες που αυτά κινήθηκαν φτάνοντας στο τέλος στους λογαριασμούς συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα

Το άλλο θέμα που προκύπτει και το οποίο αναδεικνύει την κατάσταση που επικράτησε στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ είναι αυτό της προσπάθειας να χειραγωγηθεί ο Τύπος αφενός, αφετέρου να δημιουργηθεί το λεγόμενο «ΣΥΡΙΖΑ Channel» μέσα από μια ανακατανομή ρόλων στο τηλεοπτικό και κατ' επέκταση ενημερωτικό τοπίο της χώρας.

Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε τη δημιουργία ενός συστήματος Μέσων Ενημέρωσης φίλα προσκείμενων στον ίδιο. Και αυτό δε σταμάτησε καθόλου. Την ώρα που κατήγγειλε τα Μέσα, δημιουργούσε συνθήκες ώστε αυτά να στηρίζουν την τότε κυβέρνηση. Χαρακτηριστική της νοοτροπίας αυτής, παλαιότερη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη -εκφραστή της σκληρής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ- στην οποία ζητούσε «να φτιαχτεί άμεσα δικό μας κανάλι!».

Αυτή τη λογική δείχνει να είχε ενστερνιστεί ο Νίκος Παππάς, τον οποίο ο Χρήστος Καλογρίτσας κατηγορεί πως τον ενέπλεξε για να τον χρησιμοποιήσει ως «μπροστινό».

Σε αυτή τη σχέση και στην ανταλλαγή μηνυμάτων έχει στηρίξει και τα όσα φέρεται να κατέθεσε στην Προανακριτική βάζοντας τον πρώην υπουργό στη θέση του απολογούμενου, όχι για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά για προσπάθεια δημιουργίας των αναγκαίων εκείνων συνθηκών που θα επέτρεπαν σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες να αναλάβουν ισχυρό ρόλο στην ενημέρωση.

Ο Νίκος Παππάς θα δώσει τις δικές του απαντήσεις στα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή αναφορικά με την προτροπή του προς τον Χρήστο Καλογρίτσα και την εμπλοκή στις συζητήσεις με την CCC αλλά και στη συνέχεια με άλλους επιχειρηματίες όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Και οι δύο έχουν δηλώσει άλλωστε πως τους ζητήθηκε να συναντηθούν με τον Χρήστο Καλογρίτσα: ο μεν πρώτος για να δώσει το 51% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha -που το 2016 δεν πήρε άδεια-, ο δεύτερος για να συνεισφέρει οικονομικά δεδομένου ότι ο κατασκευαστής δε διέθετε το ποσό που έπρεπε να καταβάλει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται μετά τις αναφορές σε συναντήσεις με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, πρόσωπο που έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέσω των αποκαλύψεων για κοινό ταξίδι με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο το 2013, είτε μέσω της υπόθεσης Μανώλη Πετσίτη, είτε ακόμη μέσω της παρουσίας του στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες ημέρες μετά την κήρυξη του Χρήστου Καλογρίτσα ως έκπτωτου από τον επίμαχο διαγωνισμό.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι δικηγόρος και ως εκ τούτου παρέχει υπηρεσίες εκπροσωπώντας πιθανότητα πελάτες του. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει -όταν έγινε γνωστό πως βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Οκτώβριο του 2016- πως μετέφερε πρόταση υποψήφιων επενδυτών που ενδιαφέρθηκαν για την Ελλάδα.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να υποστήριξε πως τον συνάντησε κατ' επανάληψη με τον Νίκο Παππά και εμμέσως πλην σαφώς πως «ήταν ο ίδιος ο Παππάς» θέλοντας πιθανότατα να αναδείξει τη μεταξύ τους σχέση.

Καθώς και ότι υπήρξε συζήτηση προκειμένου να λάβει ποσοστό φέρνοντας χρήματα στο εγχείρημα της δημιουργίας φίλα προσκείμενου Μέσου Ενημέρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φιάσκο και κατηγορεί το κυβερνών κόμμα, επικεντρώνοντας τη στάση του στο θέμα των 3 εκατ. ευρώ και υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη μεσολάβηση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητήσει όμως και ορισμένα δεδομένα.

Όπως για παράδειγμα τα e-mails μεταξύ του Κυριάκου Τόμπρα και του εκπροσώπου της εταιρείας CCC σχετικά με τον τρόπο καταβολής των 3 εκατ. ευρώ.

Αλλά και στο σημείο να άρει τις εντυπώσεις αναφορικά με τις περιγραφές για εμπλοκή και καθοδήγηση από το "White House" και το "White Porcsha" που συνειρμικά παραπέμπουν στο Μέγαρο Μαξίμου και κάποιον που κινούσε τα νήματα.

Πατώντας μάλιστα στην κατάθεσή του οικονομικού διευθυντή της CCC, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι η αναφορά "White Porcsha" ενδεχομένως να αφορά στο ΙΧ ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας. Δηλαδή ενεφανίσθη να σημειώνει ότι "White Porscha" είναι ένα αυτοκίνητο που έδινε εντολές και αποφάσιζε για το πώς και μέσω ποιών λογαριασμών (μεταξύ των οποίων και ένας κυπριακός) θα γινόταν η καταβολή του επίμαχου ποσού.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος που έγινε σύμφωνα με πληροφορίες χθες στην προανακριτική και που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖ λύνει το... μυστήριο:

Πολάκης: Η συμφωνία του 2018, που κάνατε με τους Χούρι έγινε στο σπίτι τους. Τι χρώμα έχει αυτό το σπίτι; Πήγατε μέρα ή βράδυ;

Καλογρίτσας: Βράδυ.

Πολάκης: Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;

Καλογρίτσας: Φαίνεται.

Πολάκης: Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολάκης: Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει.

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολάκης: Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι... Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;

Καλογρίτσας: Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δε σας λέω.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να περιγράφει γνώσεις και στοιχεία που όμως δεν έχει καταθέσει πέραν δύο SMS, το ένα εκ των οποίων αναδεικνύει το ενδιαφέρον του Νίκου Παππά για την πορεία της εφημερίδας Documento την περίοδο που εκδότης εμφανιζόταν ο γιος του Βλαδίμηρος και η οποία κατά τον ίδιο εξεδόθη με τα 3 εκατ. που διατέθηκαν από την CCC για την εγγυητική.

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου ! Όλα καλά! Γιατί έγινε κάτι που πρέπει να ξέρω; σ.χ. (σ.σ. συντροφικούς χαιρετισμούς)

ΠΑΠΠΑΣ: Περί κλεισίματος ακούω! Πρόσεξε!

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Αυτά δεν ανήκουν σε μας! Περί νοικοκυρέματος άκουσες τίποτα; Νοικοκύρεμα και όχι κλείσιμο Με «το πρόσεξε» τι εννοείς; Σ αγαπώ. σ.χ

ΠΑΠΠΑΣ: Αν κλείσει πρόσεξε!

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε! Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτάω: τι εννοείς «πρόσεξε?»

ΠΑΠΠΑΣ: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω.

Χρήστος ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και τον σύντροφό μου Π. σ.χ

ΠΑΠΠΑΣ: Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Α2 ήταν ο Αρτεμίου, έβρισκε τα λεφτά για την «ομάδα Παππά» - Νέο SMS για το Documento