Κρούσματα σε 4 κατασκηνώσεις - Συναγερμός και σε Σοφικό

Κρούσματα σε 4 κατασκηνώσεις - Συναγερμός και σε Σοφικό

Σε διενέργεια ελέγχου με rapid και self test υποβάλλονται και σήμερα οι μικροί και μεγαλύτεροι κατασκηνωτές που κάνουν τις διακοπές τους σε κατασκηνωση στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, τις προηγούμενες ώρες κατά τη διάρκεια ελέγχων, που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση.

Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί , η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται απο τον ΕΟΔΥ», δηλωσε στην ΕΡΤ ο υπευθυνος της κατασκηνωσης κ. Σκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σήμανε συναγερμός σε παιδικές κατασκηνώσεις στην Αττική, στα Χανιά και τη Χαλκιδική, μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων σε ανηλίκους. Στα Χανιά επιβεβαιώθηκαν πάνω από 30 παιδιά με Covid, καθώς και εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά, στη Χαλκιδική 14 κρούσματα σε ηλικίες από 13 έως 17 ετών και 3 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Καπανδρίτι.