7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός: Συναγερμός σε παιδικές κατασκηνώσεις - Κρούσματα και στο Καπανδρίτι

 Κορονοϊός: Συναγερμός σε παιδικές κατασκηνώσεις - Κρούσματα και στο Καπανδρίτι
Shutterstock

Συναγερμός έχει σημάνει και σε παιδική κατασκήνωση στην Αττική μετά από τα Χανιά και τη Χαλκιδική, μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοιού σε ανηλίκους. Στα Χανιά επιβεβαιώθηκαν πάνω από 30 παιδιά με Covid, καθώς και εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά,στη Χαλκιδική 14 κρούσματα σε ηλικίες από 13 έως 17 ετών και 3 στο Καπανδρίτι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, με τα περισσότερα να έχουν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με την κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Χανιά

Νωρίτερα, θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν περισσότερα από 30 παιδιά τα οποία έκαναν τις διακοπές τους σε κατασκήνωση στα Χανιά, καθώς και εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, τα οποία αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες αποφάσισαν να κλείσουν την κατασκήνωση που αποτέλεσε εστία κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr πάνω από 200 είναι τα παιδιά που φιλοξενεί η κατασκήνωση, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν εχθές και σήμερα, με τους γονείς να καταγγέλλουν τις συνθήκες και την διαχείριση της εξάπλωσης του ιού στο zarpanews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 16 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Καπανδρίτι

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τρια κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία να γίνουν τεστ σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση με τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο.