«Κουμπώνει» για 1η Ιουνίου το άνοιγμα της εστίασης

«Κουμπώνει» για 1η Ιουνίου το άνοιγμα της εστίασης

«Η εστίαση έχει προσδιοριστεί να ανοίξει την 1η Ιουνίου», επανέλαβε ο Ν. Παπαθανάσης, τονίζοντας πως η ημερομηνία αυτή «φαίνεται πως έχει κουμπώσει», ενώ για την εβδομάδα που διανύουμε, όπου έχουν ανοίξει τα καταστήματα λιανικού εμπορίου σημείωσε ότι ήταν «ικανοποιητικότατη, όλα τα μέτρα τηρούνται, υπάρχει άψογη συνείδηση του εμπορικού κόσμου».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως με δεδομένο πως «ό,τι ξεκίνησε τη Δευτέρα, πριν τρεις ημέρες, θα εκτιμηθεί περίπου στις 22 του μηνός και στις 18 του μηνός έχουμε απελευθέρωση της κίνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη», η εστίαση «παραμένει την 1η Ιουνίου, όπως έχει έχει σχεδιαστεί. Είναι το καλό σενάριο αυτό. Η καθυστέρηση, το πισωγύρισμα είναι το κακό σενάριο» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Στη συνέχεια ανέφερε πως η εστίαση θα ξεκινήσει καθώς «δεν χρειάζεται κλιματισμό» και έκανε ειδική αναφορά στους ημιυπαίθριους χώρους, καθώς αυτοί θα διαθέτουν απαραίτητα φυσικό φωτισμό και αερισμό.

«Θα δώσουμε ένα πολλαπλάσιο του πλάτους του ανοίγματος σε βάθος», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι χώροι που έχουν παράθυρα κατά ένα βάθος, ενώ επισήμανε πως αυτό το θέμα συζητείται ακόμα με τους επιστήμονες.

Για τα καταστήματα που «δεν έχουν ούτε ένα μέτρο ημιυπαίθριου», είπε πως αυτά θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένους κανόνες εντός του Ιουνίου.

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ότι παρόλο που είναι «προγραμματισμένα να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, γίνεται συζήτηση, για να ανοίξουν στις 25 του μήνα», ενώ «τα μπαρ πάνε πίσω».