Κοσμοσυρροή σε παραλίες, συνωστισμός σε λεωφορεία

Κοσμοσυρροή σε παραλίες, συνωστισμός σε λεωφορεία

Κατά χιλιάδες έσπευσαν οι Αθηναίοι στις παραλίες μια ημέρα μετά την άρση των μέτρων, την ώρα που η θερμοκρασία στην πόλη έφτασε ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο δεν έλειψαν τα περιστατικά όπου πολίτες συνωστίστηκαν στα αστικά λεωφορεία, χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Νέο ρεκόρ ζέστης με 42 βαθμούς Κελσίου

Νέα ρεκόρ θερμοκρασίας για μήνα Μάιο στην Ελλάδα σημειώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας καταγράφηκε στην Πλώρα Ηρακλείου και ήταν 41,8 βαθμοί Κελσίου (C), ενώ ακολούθησαν η Γόρτυνα Ηρακλείου (40,8) και η Σπάρτη (40,3).

Στην Αττική η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα, ήταν στο σταθμό Ψυχικού Αθηνών (39,3 C), ενώ η χαμηλότερη μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο σταθμό Φαλήρου - ΣΕΦ (28 C).

Το αδιαχώρητο στις παραλίες

Γέμισαν με κόσμο οι παραλίες όλης της Ελλάδας ήδη από την πρώτη μέρα μετά την άρση μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού. Αρκετοί επέλεξαν να κάνουν τις πρώτες τους καλοκαιρινές βουτιές σε κάποια από τις 515 οργανωμένες παραλίες που άνοιξαν για το κοινό, τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας. 

Μποτιλιάρισμα και συνωστισμός στα λεωφορεία

Η κίνηση στη λεωφόρο Ποσειδώνος ήταν αυξημένη ενώ συνωστισμός επικράτησε και στα αστικά λεωφορεία με τους πολίτες να μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες.

Χαρακτηριστική είναι φωτογραφία από το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό-Σαρωνίδα, το μεσημέρι του Σαββάτου.