Κορονοϊός: Επιπέδωση της καμπύλης στα λύματα της Θεσσαλονίκης βλέπει ο πρύτανης του ΑΠΘ

Κορονοϊός: Επιπέδωση της καμπύλης στα λύματα της Θεσσαλονίκης βλέπει ο πρύτανης του ΑΠΘ
«Από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας επιπεδώνουμε την καμπύλη σε επίπεδο Θεσσαλονίκης»
Eurokinissi

Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επιπέδωσης της καμπύλης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου. τονιζοντας ότι έχουμε τις πρώτες ενδείξεις από τη συγκέντρωση του ιού στα λύματα».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο Πρύτανης του ΑΠΘ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη σε επίπεδο Θεσσαλονίκης».

Όπως σημείωσε, «δυστυχώς και την περασμένη εβδομάδα ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Σε βάθος χρόνου τα μοντέλα δείχνουν την επιπεδοποίηση και θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα ή προς το τέλος θα αρχίσει μία καλή επιπεδοποίηση η οποία πιθανόν προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση».

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ακόμα ότι «βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα λοιπόν καλούμαστε να ιεραρχήσουμε, να προτεραιοποιήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την υγεία».

«Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά», είπε για να προσθέσει: «Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και όλο το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς».

Ο πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε πως «ελευθερία δεν είναι μόνο η ελευθερία του συναθροίζεσθαι, είναι και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Άρα ακόμα και σήμερα μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, μπορώ να γιορτάσω με έναν άλλο τρόπο, με μία διαδικτυακή συζήτηση με μια άλλου είδους απότιση φόρου τιμής. Δεν είναι μόνο η συνάθροιση. Άρα η ελευθερία εκφράζεται με πολλούς τρόπους».