Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 7 «εισαγόμενα»

Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 7 «εισαγόμενα»

Εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 7 από τα οποία εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο ταξιδιωτών προς τη χώρα μας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3519, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. Τα 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έντεκα ασθενείς μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 62 έτη. Πέντε (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σημειώνεται πως 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τα άλλα δύο κρούσματα που ανακοινώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Ο χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς. 

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).