Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα, 2.534 συνολικά - Στους 136 οι νεκροί

Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα, 2.534 συνολικά  - Στους 136 οι νεκροί

Ακόμα 17 κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 2.534, ανακοίνωσε o εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έχασαν τη ζωή τους 2 ασθενείς με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να είναι πλέον 136 και με διάμεση ηλικία τα 74 έτη,  το 90,4% εξ αυτών με υποκείμενα νοσήματα ή/και άνω των 70 ετών.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν διασωληνωμένοι 43 ασθενείς με μέση ηλικία τα 67 έτη, ενώ από την εντατική έχουν πάρει εξιτήριο 65 άτομα.

Παράλληλα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 66.094 τεστ.

Στα υπόλοιπα σημεία της ενημέρωσής του, ο κ.Τσιόδρας είπε η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε το άνοιγμα των σχολείων σταδιακά και υπό προϋποθέσεις ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος διασποράς της νόσους.

Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να επιστρέψουν σε επαγγελματικό περιβάλλον οι άνθρωποι, υπογραμμίζοντας όπως ότι θα υπάρχει μέριμνα για εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει επέκταση των εργαστηριακών ελέγχων για την καλύτερη πρόβλεψη της πορείας του ιού στη χώρα προκειμένου να έχουμε καλύτερα δεδομένα στο μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιείται και σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στις αναλυτικές ανακοινώσεις για την πορεία μετάβασης που θα γίνουν αύριο.