Κόντρα Πολάκη - Πλεύρη: «Κάντε μου προανακριτική» - «Έχουν έρθει φάκελοι από τον εισαγγελέα»

Κόντρα Πολάκη - Πλεύρη: «Κάντε μου προανακριτική» - «Έχουν έρθει φάκελοι από τον εισαγγελέα»

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, με πρωταγωνιστές  τον πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη και τον βουλευτή της νέας Δημοκρατίας Θάνο Πλεύρη.  Αφορμή στάθηκε η συγχώνευση της εισαγγελίας Διαφθοράς και της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος, με την οποία ουσιαστικά αποχωρεί η Ελένη Τουλουπάκη. 

Ο Θ. Πλεύρης παίρνοντας τον λόγο υπενθύμισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δικογραφία εναντίον του Α. Σαμαρά έχει ήδη αρχειοθετηθεί και συμπλήρωσε: «αντιθέτως φάκελοι από την εισαγγελία Διαφθοράς έχουν έρθει για εσάς εδώ! Αν κάποιος λοιπόν ελέγχεται δεν είναι ο κ. Σαμαράς».

«Τολμάει ο κ. Πλεύρης να πει ότι έχουν έρθει για μένα φάκελοι ενώ καταργείτε την εισαγγελία διαφθοράς επειδή σας ενοχλεί η Τουλουπάκη», απάντησε ο Π. Πολάκης για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά : «θα βουτάς τη γλώσσα σου βαθιά στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς. Βρεθείτε 30 βουλευτές, σας προκαλώ, στήστε προανακριτική για μένα και τον Ξανθό».

Η κόντρα, μάλιστα, συνεχίστηκε σε ήπιους τόνους στους διαδρόμους της Βουλής με τους δυο να συμφωνούν ότι... διαφωνούν. Σε αυτή συμμετείχε και ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος, ο οποίος έβαλε στη κουβέντα παλαιότεροι δάνειο του Π.Πολακη.

«Δεν μπορώ να βγω μαζί σου γιατί μπορεί να έχεις πιει μια τσικουδιά και να μου επιτεθείς», του είπε ο κ. Μαρκόπουλος, με την κουβέντα να λήγει.