Κλειστά αύριο τα σχολεία - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Αττική

Κλειστά αύριο τα σχολεία - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, αύριο, Πέμπτη, για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, ενώ το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία απηύθυνε σύσταση να λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση τα σχολεία το επόμενο διήμερο στις πληγείσες περιοχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Αττικής, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιοποίησε την απόφασή του για κλείσιμο των σχολείων και αύριο, τονίζοντας πως ο λόγος που οι εκπαιδευτικές δομές θα παραμείνουν κλειστές είναι για την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών.

Αναλυτικά έγραψε τα εξής: «Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου σε όλη την Αττική». Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά ήδη από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, ενόψει τις κακοκαιρίας «Ελπίς».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, η Περιφέρεια Αττικής με νεώτερη ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το ζήτημα «αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Λίγη ώρα μετά, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση ανακοίνωσε πως τα μαθήματα στα σχολεία της Αττικής που θα παραμείνουν κλειστά, θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ελήφθη προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως υπήρξαν σχετικές συστάσεις και εισηγήσεις των οικείων Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση «αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Η σύσταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Με τη σειρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε πως Πέμπτη και Παρασκευή στις περιοχές όπου τα μαθήματα δεν θα γίνουν δια ζώσης, θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί η τηλεκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων)» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τα self test

Σε ότι αφορά τα self test, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως σε όσα σχολεία επαναλειτουργήσουν αύριο, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self test σήμερα, Τετάρτη.

Όπως τονιζόταν χαρακτηριστικά «σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή)».