Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κορονοϊού στη χώρα»

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κορονοϊού στη χώρα»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν στα πλαίσια της συνάντηση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος δήλωσε  πως η χώρα του κατάφερε να σταματήσει την εισχώρηση του κορονοϊού. 

«Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού και διατηρήσαμε μια σταθερή κατάσταση κατά της επιδημίας παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, που αποτελεί μια λαμπρή επιτυχία για εμάς», δήλωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν. σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Προειδοποίησε ωστόσο ενάντια στον εφησυχασμό και την χαλάρωση στην προσπάθεια κατά της επιδημίας και προέτρεψε τους Βορειοκορεάτες να παραμείνουν σε «μέγιστη επιφυλακή», ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα σχολεία, αλλά διατήρησε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόνισε την Τετάρτη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Παρόλο που η απομονωμένη χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα Covid-19, το υπουργείο δημόσιας υγείας της χώρας ανέφερε ότι και οι 922 άνθρωποι που έχουν εξετασθεί μέχρι στιγμής διαγνώστηκαν αρνητικοί στον ιό. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως χειριστές φορτίων σε λιμάνια και χερσαία σύνορα, μπαίνουν συχνά σε καραντίνα για παρακολούθηση.