Καταθέτει στέλεχος του ΕΟΔΥ, κατασχέθηκαν κρίσιμα έγγραφα
Εισαγγελική έρευνα για «Ταξιάρχαι»

Καταθέτει στέλεχος του ΕΟΔΥ, κατασχέθηκαν κρίσιμα έγγραφα

Σε πλήρη εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου υπήρξαν κρούσματα του κορονοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τις αρχές να έχουν κατασχέσει κρίσιμα έγγραφα και στέλεχος του ΕΟΔΥ να καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με τη συνδρομή της Κρατικής Ασφάλειας έχουν κατασχεθεί κρίσιμα έγγραφα από την κλινική του Περιστερίου καθώς και φάκελοι ασθενών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου τις επόμενες ώρες πρόκειται να αναζητηθούν και άλλα στοιχεία από τα αρχεία της Κλινικής.

Επιπλέον, σήμερα καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση στον εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο. Πρόκειται για στέλεχος του ΕΟΔΥ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες καταθέσεις, ώστε οι εισαγγελικές αρχές να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην κλινική ως προς την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και να καταλογίσουν ενδεχόμενες, κακουργηματικού βαθμού ευθύνες για την διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές αναμένουν κρίσιμα πορίσματα για την απόδοση ποινικών ευθυνών από την Εθνική Επιτροπή Διαφάνειας που έχει πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο, εντοπίζοντας παραλείψεις στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον αναμένεται και πόρισμα από τον ΕΟΔΥ σχετικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής για τον κορονοϊό από την εν λόγω κλινική.

Κλινική «Ταξιάρχαι»: «Εφαρμόσαμε όλα τα μέτρα»

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα παράσχει στην εισαγγελία και τους φορείς της δημόσιας υγείας όλα τα στοιχεία που θα της ζητηθούν εξέδωσε η κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι, μετά την ανακοίνωση για κατεπείγουσα έρευνα από την εισαγγελία για την ιδιωτική κλινική, στην οποία τέσσερις ασθενείς έχουν χάσει την ζωή τους, προσβεβλημένοι από τον κορονοϊό.

«Όταν διαπιστώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς και ακολούθως εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα», τονίζει μεταξύ άλλων η ιδιψτική κλινική.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Γενική Κλινική Ταξιάρχαι λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1972. Απασχολεί τα τελευταία χρόνια 120 εργαζόμενους, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους, οδηγούς, τραυματιοφορείς , επίσης έχει ως εξωτερικούς συνεργάτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Συνειδητά εφαρμόζουμε οικονομική πολιτική χαμηλού κόστους, γιατί απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως της ευρύτερης περιοχής των δυτικών προαστίων. Συμμετέχουμε σε πλήθος κοινωνικών προγραμμάτων και προσφέρουμε συχνά-πυκνά δωρεάν περίθαλψη στους συναθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η κλινική εφαρμόζει με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας ,σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊού.

Όταν διαπιστώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς , και ακολούθως εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα. Νοιώθουμε συντριβή για την απώλεια της ζωής ασθενών μας, τους οποίους, όσο νοσηλεύονταν σε εμάς με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, τους περιθάλπταμε με υψηλό αίσθημα ιατρικού καθήκοντος.

Η κλινική μας αμελλητί θα προσκομίσει στην Εισαγγελία Αθηνών, στους αρμόδιους φορείς της Δημόσιας Υγείας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας όλα τα στοιχεία, τα οποία Θα μας ζητηθούν, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έρευνα και να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη πλημμέλεια εκ μέρους μας».