Κατ. Σακελλαροπούλου: Η Τουρκία ακολουθεί το ρόλο του ταραξία

Κατ. Σακελλαροπούλου: Η Τουρκία ακολουθεί το ρόλο του ταραξία
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Χώρα «ταραξία» χαρακτήρισε την Τουρκία την Τουρκία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο

Συγκεκριμένα, η ΠτΔ τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας, δυστυχώς όμως μια γειτονική χώρα ακολουθεί το ρόλο του ταραξία. Αναφερόμενη περαιτέρω στα ελληνοτουρκικά, η κ. Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ότι και η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και ότι πρέπει η αρχή της αλληλεγγύης κάποια στιγμή να επικρατήσει.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στην τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα τους κανόνες καλής γειτονίας, και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το Νοέμβριο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Σχετικά με την πορεία κορονοϊού στη χώρα, η ΠτΔ υπογράμμισε ότι «ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων. Εκεί είναι το κρίσιμο και φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει αντιληπτό», είπε.

Η κ. Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ότι οι νέοι έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής και ενδεχομένως αισθάνονται λιγότερο ευάλλωτοι αλλά «αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει είναι ότι η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού είναι το πρόβλημα. Δεν μπορεί κάποιος για τον εαυτό του να αναδεχθεί κάτι. Δεν μπορεί όμως να αναδεχθεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην παρουσία της στο Καστελόριζο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πειθαρχία των παιδιών στα μέτρα ασφάλειας και τη μάσκα. «Τα παιδιά έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία και την κοινωνική συμπεριφορά», επισήμανε χαρακτηριστικά.