Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, 12:15

-A +A

Καστοριά: Τέλος η καραντίνα για έξι χωριά μετά από 24 ημέρες

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, 12:15
Καστοριά: Τέλος η καραντίνα για έξι χωριά μετά από 24 ημέρες
-A +A

Οι κάτοικοι συνολικά έξι χωριών του δήμου Καστοριάς καταφέρνουν να βγουν σήμερα, Παρασκευή, από την καραντίνα μετά από 24 μέρες και μετρώντας έξι θανάτους από τον κορονοϊό.

Η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη, η Πτεριά, ήταν ανάμεσα στα χωριά που επλήγησαν από τον κορονοϊό, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν.

Στη Μεσοποταμία τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας είχαν τεθεί σε εφαρμογή από τις 31 Μαρτίου, ενώ μετά το πέρασμα δύο εβδομάδων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει παράταση επιπλέον 10 ημερών και αυτό για προληπτικούς λόγους.

Οι κάτοικοι των χωριών κάνοντας υπομονή τήρησαν όλα τα μέτρα και τις οδηγίες που τους δόθηκαν.

«Αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σύγχρονα δεδομένα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και τους κατοίκους, για την υπομονή και τη συνεργασία τους όλες αυτές τις εβδομάδες και να τους ευχηθούμε ποτέ ξανά να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις. Αργά ή γρήγορα θα βρεθώ κοντά τους, να τους σφίξω το χέρι και να μοιραστώ μαζί τους τα χαμόγελα περήφανων Ελλήνων, που έκρυψαν οι μάσκες όλες αυτές τις μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα