Καστοριά: 17 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Καστοριά: 17 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Μικρή «αναζωπύρωση» του κορονοϊού παρατηρείται στην Καστοριά, αφού μετά από τρεις μήνες χωρίς κρούσματα στην περιοχή, την Πέμπτη 25 Ιουλίου επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα και σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε δυο νέα κρούσματα.

Πρόκειται για κατοίκους του νομού Καστοριάς και είναι στενές επαφές κρουσμάτων που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, «αμφότερα παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Σύμφωνα με τον Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, Λοιμωξιολόγο και συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 ανέρχεται συνολικά στα 17 από τα οποία τα 16 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και το ένα κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.

Σημειώνεται πως στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα κρούσματα κορονοϊού. Τα δύο παρουσιάζουν ήπια προς μέτρια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ τα άλλα δύο είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και νοσηλεύονται στο πλαίσιο παρακολούθησής τους.