Καστανιές Έβρου: Έκλεισε το τελωνείο  - Συγκεντρώνονται πρόσφυγες

Καστανιές Έβρου: Έκλεισε το τελωνείο - Συγκεντρώνονται πρόσφυγες

Διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανιών Έβρου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τοπικά μέσα ενημέρωσης.  Το τελωνείο έκλεισε στις 11 το πρωί εξ αιτιάς της συγκέντρωσης από την τουρκική πλευρά σημαντικού αριθμού μεταναστών- προσφύγων με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος. Στον Έβρο μετέβη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες για την φύλαξη των συνόρων αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα μέτρα λαμβάνονται και στα θαλάσσια σύνορα.

Η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη και η εντολή που δόθηκε σύμφωνα με ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο να μην ελέγχονται και να μην παρεμποδίζονται οι Σύροι πρόσφυγες που επιθυμούν να κινηθούν προς την Ελλάδα έχει κινητοποιήσει την Ελληνική πλευρά με την κυβέρνηση να έχει ήδη προχωρήσει στην εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης των Συνόρων.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε πως αυξάνονται στο έπακρο τα μέτρα σε θαλάσσια σύνορα, βάσει του κανονισμού της ΕΕ περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας με γνώμονα και τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά όπου φτάνουν στα νησιά.