ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Καπιτώλιο: H στιγμή της φυγάδευσης Πενς - Ρόμνι κατά τη διάρκεια της εισβολής οπαδών του Τραμπ

Καπιτώλιο: H στιγμή της φυγάδευσης Πενς - Ρόμνι κατά τη διάρκεια της εισβολής οπαδών του Τραμπ

Αποκαλυπτικό είναι το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο αποτυπώνει καρέ καρέ τη στιγμή της εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο συγκρότημα του Καπιτωλίου αλλά και τη φυγάδευση του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς από άντρες της ασφάλειάς του.

Το βίντεο, που δημοσιεύθηκε από τους New York Times, δείχνει τους εξαγριωμένους διαδηλωτές να εισβάλουν στο Καπιτώλιο από πόρτες και παράθυρα, ενώ οι γερουσιαστές Μιτ Ρόμνι και Τσακ Σάμνερς προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει τον τότε Αντιπρόεδρο Πενς να απομακρύνεται την ώρα που οι διαδηλωτές, λίγα μόλις μέτρα, μακριά ζητούν «κρεμάλες», ενώ άλλες κάμερες ασφαλείας «συλλαμβάνουν» τον γερουσιαστή Μι Ρόμνι να κατευθύνεται «ανύποπτος» προς το μέρος του όχλου. Τον διασώζει, την έσχατη ώρα,  ο αστυνομικός του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν που τον αναγκάζει να αλλάξει κατεύθυνση.

Τις σκηνές τρόμου συμπληρώνουν ένας αστυφύλακας που κραυγάζει από πόνο παγιδευμένος ανάμεσα στο πλήθος και μία πόρτα, ενώ σε μία ακόμη τρομακτική σκηνή, η υποστηρικτής του Τραμπ Άσλι Μπάμπιτ προσπαθεί να σκαρφαλώσει μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο προτού πέσει νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών του Καπιτωλίου.

Senate Television via AP