8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Προειδοποίηση του Τζέιμι Ντάιμον για την οικονομία των ΗΠΑ : Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει

Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει

«Το να προσπαθείς να προβλέψεις την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι σαν να κοιτάς μέσα σε ένα σκοτεινό πηγάδι. Κανείς δεν ξέρει πόσο βαθιά πηγαίνει η τρύπα» αναφέρει το δίκτυο CNBC.

Αυτό ισχύει ακόμα και για τον Τζέιμι Ντάιμον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase και «γκουρού» των προβλέψεων ο οποίος λέει χαρακτηριστικά «η φράση 'άνευ προηγουμένου' χρησιμοποιείται σπάνια σωστά, αυτή τη φορά η χρήση της είναι ορθή».

Ως επικεφαλής μιας τράπεζας με περιουσιακά στοιχεία 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εξυπηρετεί σχεδόν το ήμισυ των νοικοκυριών των ΗΠΑ και ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων της, ο Ντάιμον είναι από τους λίγους ανθρώπους στις ΗΠΑ που έχουν τόσο ευρεία γνώση των πραγμάτων.

«Σε μια κανονική ύφεση η ανεργία αυξάνεται, οι καθυστερήσεις των δανείων αυξάνονται, οι χρεώσεις ανεβαίνουν, οι τιμές των κατοικιών μειώνονται. Κανένα από αυτά δεν είναι συμβαίνει τώρα», υποστηρίζει ο Νταιμον. «Βλέπουμε μια ύφεση κατά την οποία οι αποταμιεύσεις έχουν αυξηθεί, ορισμένα εισοδήματα έχουν αυξηθεί και οι τιμές των ακινήτων συνεχίζουν σε αρκετές περιπτώσεις να αυξάνονται» προσθέτει ο επικεφαλής της JP Morgan. «Απλώς δεν ξέρουμε τι θα συμβεί» επισημαίνει «και σπαταλάμε χρόνο να μαντέψουμε».