Καμπάνες 24.000 ευρώ από την περιφέρεια Αττικής

Καμπάνες 24.000 ευρώ από την περιφέρεια Αττικής

Πρόστιμα 24.000 ευρώ επέβαλαν οι αρμόδιες αρχές της περιφέρειας Αττικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας, στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της παραβατικότητας η οποία όπως αναφέρεται αγγίζει το 80%.

Μεικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση σε καταστήματα της περιοχής που έχουν μπει στο στόχαστρο μετά από καταγγελίες και παρελθόντες ελέγχους. Συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας έγιναν έλεγχοι σε 86 επιχειρήσεις, στις περισσότερες εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις τόσο σε ημερομηνίες λήξης τροφίμων, όσο και στις τιμές και στις συνθήκες διατήρησης και συντήρησης των τροφίμων, στη σήμανσή τους, καθώς και στις πινακίδες αναγραφής των τιμών και της προέλευσης των προϊόντων. Πέραν των προστίμων, ασκήθηκε και ποινική δίωξη σε ιδιοκτήτη κρεοπωλείου επί της οδού Ιουλιανού.

«Αυτή η κατάσταση τελειώνει εδώ. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει διοικητικά αλλά και μέσω της δικαιοσύνης προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα και να επιστρέψει η νομιμότητα, η τάξη και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος.

Ελέγχους πραγματοποίησε κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής και στη Βαρβάκειο ιχθυαγορά ενόψει της Καθαράς Δευτέρας. Στην είσοδο της αγοράς, το κλιμάκιο τοποθέτησε μία ζυγαριά, προκειμένου οι καταναλωτές να διαπιστώνουν την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν, εντοπίζοντας τυχόν προσπάθειες εξαπάτησής τους.

Μέσα και έξω από την αγορά, τα κλιμάκια «σάρωσαν» 90 επιχειρήσεις, όπως οπωρολαχανοπωλεία, παντοπωλεία και πρατήρια ελαίων, πρατήρια ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων, ζητώντας τα παραστατικά των εμπορευμάτων, τις καταστάσεις των εργαζομένων, έλεγξαν τις συνθήκες υγιεινής και πώλησης των αλιευμάτων και όπου χρειάστηκε -σε ελάχιστες περιπτώσεις- έγιναν συστάσεις, ενώ σε ένα ιχθυοπωλείο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του κανονισμού υγειονομικών διατάξεων.

(φωτογραφία αρχείου)