«Καμπανάκι κινδύνου» χαρακτήρισε ο καθηγητής ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, το γεγονός ότι σε 7 ημέρες καταγράφηκαν στη χώρα 93 νέα κρούσματα κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «αν εφησυχαστούμε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τοπικές εστίες».
Ειδικότερα, μιλώντας στον Skai, ο καθηγητής είπε ότι «τα κρούσματα αυτά είναι απόρροια συγχρωτισμού. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις θρησκευτικές τελετές».
Ερωτηθείς γιατί επετράπη στη θρησκευτική μειονότητα της Ξάνθης να γιορτάσει το Ραμαζάνι, ο καθηγητής εξήγησε ότι βρισκόμαστε σε φάση σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων.
Αναφορικά με τους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας, ο κ. Σουρβίνος επισήμανε ότι «αν εφησυχαστούμε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τοπικές εστίες» τονίζοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ενώ έφερε ως παράδειγμα άλλες χώρες στις οποίες παρατηρήθηκε «επανεμφάνιση συρροής κρουσμάτων».
Για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ακόμα και σε κάποιο νησί, δήλωσε ότι είναι ακραία περίπτωση, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να συμβεί.