Καμία σκέψη για lockdown στην κυβέρνηση - Έμφαση στους εμβολιασμούς

Καμία σκέψη για lockdown στην κυβέρνηση - Έμφαση στους εμβολιασμούς

Σταθερή στη στρατηγική που έχει χαράξει για την ανάσχεση της πανδημίας παραμένει η κυβέρνηση, αποκλείοντας το ενδεχόμενο lockdown και δίνοντας έμφαση στους εμβολιασμούς. Σε συνέντευξή του στη Washington Post,  o Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι στόχος είναι το ποσοστό του εμβολιασμού να φτάσει στο 80%. Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της πανδημίας με την κοινωνία και την οικονομία ανοικτές.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το βάρος που δίνεται στους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση, για το γεγονός ότι το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του και προσθέτει: «Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%. Θέλουμε να φτάσουμε στο 80%», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από τη μεριά ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι στρατηγική της κυβέρνησης προκειμένου εκτός από το να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες, να μείνουν ανοιχτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η οικονομία και η εκπαίδευση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι συνεχίζουμε χωρίς την προοπτική lockdown στον ορίζοντα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει», ενώ αναφέρθηκε και στην προσθήκη από σήμερα στη μάχη κατά του κορονοϊού των μονοκλωνικών φαρμάκων, που όπως είπε θα χορηγούνται με τα πρωτόκολλα σε νοσοκομειακό περιβάλλον τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε αναφέρει μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι το lockdown, γνωστοποιώντας πως χθες κλείστηκαν 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού για τρίτη δόση. 

Επίσης, εκτίμησε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει και χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση. «Αυτή την στιγμή υπάρχει μια δυναμική στην πανδημία αλλά σε λίγο θα υπάρχει επιπέδωση», τόνισε.