7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη
φωτογρφαία αρχείου
Eurokinissi

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Ιθάκης από την κακοκαιρία Μπάλλος. Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας, στο νησί καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη τη χώρα. Μάλιστα περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση την οποία βίωσαν οι κάτοικοι είπε πως αναγκάστηκαν να σπάσουν τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα.

«Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό», ανέφερε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Στανίτσας.

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.