Κ. Μάρκου για τα «γαλλικά» στη Βουλή: Απολογούμαι γιατί έχασα την ψυχραιμία μου

Κ. Μάρκου για τα «γαλλικά» στη Βουλή: Απολογούμαι γιατί έχασα την ψυχραιμία μου

«Λυπάμαι και απολογούμαι γιατί ξέχασα την ψυχραιμία μου όταν με είπαν διαπλεκόμενο. Δεν προχώρησα σε απρεπείς εκφράσεις, οι χειρονομίες μου έδωσαν αφορμή για ερμηνείες που δεν ήταν στην πρόθεση μου». Αυτή ήταν η δημόσια απολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μάρκου, μετά τα γαλλικά προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, είχε αποβληθεί από την αίθουσα της Ολομέλειας με την συναίνεση της γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη. 

To επεισόδιο 

Το συμβάν έλαβε χώρα όταν ο κ. Μάρκου επιχείρησε να απαξιώσει τον κ. Κεγκέρογλου που ανέβαινε εκείνη την ώρα στο Βήμα λέγοντας του « Τι θα πει; Τα ίδια που είπε ο Πλεύρης».

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπρόεδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  φέρεται να αντέτεινε προς τον συνάδελφό του «ξέρουμε τι κάνατε στις επιτροπές» και τον κ. Μάρκου να απαντάει υβριστικά λέγοντας σας «έχει γίνει να» κάνοντας και μια απρεπή χειρονομία

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την άμεση αποβολή του βουλευτή με την τηλεοπτική μετάδοση λόγω της έντασης να σταματά και τους βουλευτές να συνεχίζουν τις αντεγκλήσεις με κλειστές κάμερες. 

Σύμφωνα με βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας την ώρα που ο κ. Κεγκέρογλου έπαιρνε το λόγο Μάρκου άρχισε να βρίζει. «Τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ». Ο κ. Κωσταντινόπουλος του θύμισε τις επιτροπές για τους γιατρούς που είναι ανοικτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μάρκου συνέχισε «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α  σας ανοικτή ...να».

Ο κ. Κικίλιας ακούγοντας αυτές τις εκφράσεις απευθυνόμενος στον κ. Μάρκου είπε «Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε, βγες έξω».