Κ. Χατζηδάκης: Θέλουμε να αποφύγουμε την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ

Κ. Χατζηδάκης: Θέλουμε να αποφύγουμε την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ

«Η προσπάθεια μας είναι να αποφύγουμε την πτώχευση», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του σχετικά με τη Λάρκο, σημειώνοντας ότι «δόθηκε μια χρηματοδότηση-γέφυρα για τελευταία φορά».

Μιλώντας στο Θέμα 104,5 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε επίσης: «Δώσαμε όριο 12 μήνες για να λυθεί το θέμα και ζητήσαμε από του εργαζόμενους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια».

Όπως εξήγησε η κυβέρνηση εφαρμόζει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να «σπάσει» σε τρία κομμάτια η ΛΑΡΚΟ και να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής. «Αυτό που θέλουμε είναι να πουληθεί ελεύθερη βαρών» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά το μέλλον των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ο υπουργός Ενέργειας είπε «πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα θα απορροφηθεί από τον νέο επενδυτή επειδή οι εργαζόμενοι είναι ειδικευμένοι στο νικέλιο».

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτήθηκε και για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης εξηγώντας ότι η απόφαση ελήφθη «και για λόγους περιβαλλοντικούς» υπενθυμίζοντας ότι η ΔΕΗ το 2018 «μπήκε μέσα 200 εκατ. ευρώ και το 2019 300 εκατ. ευρώ μόνο από τον λιγνίτη».

Στην ερώτηση, τέλος, αν η αλλαγή αυτή θα φέρει αύξηση στην τιμή του ρεύματος ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «ο λιγνίτης είναι ακριβό καύσιμο. Αντίθετα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο φτηναίνουν».