Ιταλία: 9.709 κρούσματα και 46 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ιταλία: 9.709 κρούσματα και 46 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Στα 9.709 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν στην Ιταλία, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 46 νέοι θάνατοι. 

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 487.109 διαγνωστικά τεστ, το 2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 520 ασθενείς με Covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.345.

Με δηλώσεις του, παράλληλα, στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Τεργέστης, Μασιμιλάνο Φεντρίγκα, τάχθηκε υπέρ του «πράσινου πάσου δυο ταχυτήτων», το οποίο αναμένεται να περιορίσει την δυνατότητα εισόδου σε κλειστούς χώρους, όλων των πολιτών που κάνουν συνεχώς τεστ, επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Αν δεν υιοθετηθεί σχετικό μέτρο, σημαίνει πως αν πάμε σε κόκκινη ζώνη, η απαγόρευση μετακινήσεων θα ισχύσει και πάλι για όλους τους πολίτες», τόνισε ο Φεντρίγκα.

Σε συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, τέλος, ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Αντρέα Κόστα απευθύνθηκε στους οπαδούς των διαφόρων ποδοσφαιρικών ομάδων.

«Επανήλθαμε σε χωρητικότητα 75% για τα στάδια, ώστε να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα. Θεωρούμε, όμως, ότι και οι φίλαθλοι πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα. Απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης τους, πρέπει να συνεχίσουμε να σεβόμαστε όλους τους κανόνες», είπε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας.