Ήρθη το Lockdown στο Καπιτώλιο - Υπό έλεγχο η Φωτιά

Ήρθη το Lockdown στο Καπιτώλιο - Υπό έλεγχο η Φωτιά

Το συγκρότημα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ έκλεισε για περίπου μία ώρα σήμερα, για λόγους ασφαλείας, αφότου μια μικρής έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση. Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι το λοκντάουν ήρθη και η φωτιά σε κοντινή περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, συναγερμός έχει σημάνει στο Καπιτώλιο καθώς καπνοί έχουν γεμίσει τον ουρανό από φωτιά σε παρακείμενο κτίριο και οι αρχές προχώρησαν σε lockdown.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο Reuters ότι υπάρχει «απειλή εξωτερικής ασφάλειας».

Βίντεο δείχνουν ότι καπνό πάνω από το Καπιτώλιο με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι ξέσπασε φωτιά σε παρακείμενο κτίριο.
 

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η εκκένωση έγινε κατά τη διάρκεια της πρόβας ορκωμοσίας ενώ η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε σε ξενώνα αστέγων.

«Οι αρχές ανταποκρίθηκαν σε μια μικρή πυρκαγιά στην περιοχή των οδών 1ου και F της Ουάσιγκτον που έχει σβήσει. Λόγω της μεγάλης προσοχής, το συγκρότημα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά. Δεν υπάρχει απειλή για το κοινό», αναφέρει η ανακοίνωση των μυστικών υπηρεσιών μέσω Twitter.

«Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», συμπληρώνει η εν λόγω υπηρεσία. Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι συστήθηκε στα μέλη και το προσωπικό να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος, καθώς οι αρχές ερευνούσαν το περιστατικό.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν απομακρύνθηκαν εντός του κτιρίου και οδηγήθηκαν στην ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται την Τετάρτη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανέφερε στο Twitter ότι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν μια φωτιά, που είχε εκδηλωθεί σε σημείο κοντά στο συγκρότημα του Καπιτωλίου. «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», σημείωσε η πυροσβεστική. «Αυτό εξηγεί τον καπνό που πολλοί είδαν».