Ιράν: 122 νέοι θάνατοι, 4.232 νεκροί συνολικά - Σημάδια κάμψης στα κρούσματα

Ιράν: 122 νέοι θάνατοι, 4.232 νεκροί συνολικά - Σημάδια κάμψης στα κρούσματα

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 122 επιπλέον θανάτους από τον νέο κορονοϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 4.232 τους νεκρούς, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό στη χώρα αυτή, την πλέον πληγείσα από την πανδημία στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, ενώ τα συνολικά κρούσματα στην χώρα έχουν πλέον ξεπεράσει τις 68.000, παρουσιάζοντας ωστόσο σημάδια κάμψης τα τελευταία 24ωρα.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 1.972 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, που ανεβάζουν σε 68.192 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως 32.319 ασθενείς έχουν ιαθεί μέχρι στιγμής.

«Τις τελευταίες 24 ώρες παρατηρήσαμε, δυστυχώς, αύξηση των κρουσμάτων πιθανόν στις πέντε έως οκτώ τουριστικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Τεχεράνης» ανέφερε ο Τζαχανπούρ, ενώ ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά κατά την τελευταία εβδομάδα, σε ποσοστό μικρότερο του 4%.

Η ανακοίνωση γίνεται μια ημέρα πριν το Ιράν προετοιμαστεί να ανοίξει ξανά επιχειρήσεις χαμηλού κινδύνου διασποράς του ιού με στόχο να προστατεύσει την οικονομία που πλήττεται από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό στις 19 Φεβρουαρίου. Για να αναχαιτίσουν τον ιό, οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς και τους κινηματογράφους, τα γήπεδα και τους σημαντικότερους σιιτικούς χώρους λατρείας.

AP Photo/Vahid Salemi